En 3,6 meter brei, 2 meter høy skjerm har kommet opp i foajeen utenfor Storyville i 4. etasje på Plassen. Der skal klipp, bilder og informasjon fra Moldejazz´ 60 år lange festivalhistorie rulle og gå.

– Visningsskjermen inngår i et stort dokumentasjonsarbeid Moldejazz gjør i anledning jubileet, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.

Har avtale med Nasjonalbiblioteket

Publikum må vente med å betrakte skjermen til Plassen åpner igjen. Mye tyder også på at jubileumsfestivalen blir avlyst grunnet koronakrisa. Dokumentasjonsarbeidet fortsetter like fullt.

– Vi har inngått avtale med Nasjonalbiblioteket om digitalisering av arkivet vårt. De har etablert en «digitaliseringsfabrikk» i Mo i Rana, så det meste av materialet fra festivalens 60 år blir sendt dit. Det gjelder både korrespondanse, markedsmateriell, lydopptak og lignende. Mest mulig av materialet skal etter planen gjøres søkbart i fremtiden, sier Solli.

Interaktivitet

Visningsskjermen, som koster 400.000 kroner, er fullfinansiert av Gassror IKS. Per i dag er skjermen lydløs, men planen er å kople lyd på skjermen.

– Det er en full HD-LED-skjerm med en pixel pitch på 1,9 millimeter. Det betyr at det er 1,9 millimeter avstand mellom pikslene, noe som gir god betraktningsavstand og et godt bilde. På sikt blir det også lydløsning knytta til skjermen, så man kan se gamle konsertopptak og lignende, sier IT-sjef Fredrik Fredly i Reklameservice, som er leverandør av skjermen.

– Vi håper å skape interaktivitet, så publikum kan styre innholdet og søke opp det de ønsker. Det er den råeste storskjermen i Molde. Bildekvaliteten er ekstremt god, sier Solli.

Kilde: https://www.rbnett.no/kultur/2020/04/08/Moldejazz-med-ny-storskjerm-p%C3%A5-Plassen-21559500.ece?rs4083061588060508631&t=1